
کم پشتی مو یکی از طبیعیترین اتفاقاتی است که برای بدن رخ میدهد. روزانه تعداد 50 تا 100 عدد از تار موی شما میریزد که به طور مداوم با موهای جدید جایگزین میشوند. ریزش مو میتواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. چهار عامل اصلی برای ریزش مو سطح هورمونها، ژنها، سن و استرس است. سبک زندگی شما از جمله رژیم غذایی، محل زندگی، مصرف الکل و میزان خواب شما نیز میتواند در ریزش مو نقش داشته باشند که در این مقاله به بررسی کاشت مو به روش HRT پرداختهایم.
انواع روشهای کاشت مو
افزایش سن یک دلیل طبیعی برای ریزش و کم پشتی موها محسوب میشود، اما این عارضه ممکن است به دلیل یک بیماری یا تراوما نیز رخ دهد. با افزایش سن، موهای جدید جایگزین موهای از دست رفته شما نخواهد شد، در این مواقع افراد از انواع روشهای کاشت مو برای زیباتر شدن خود استفاده میکنند.
انواع روشهای کاشت مو عبارت هستنند از:
- کاشت مو به روش FUT
- کاشت مو به روش SUT
- کاشت مو به روش DHI
- کاشت مو به روش BHT
- کاشت مو به روش FIT یا FUE
هدف از کاشت مو بازگرداندن رویش مو به مناطقی از پوست سر است که رشد مو در آن نواحی محدود شده یا اصلا صورت نمیگیرد. دقت داشته باشید کاشت مو نمیتواند جلوی ریزش مو را در آینده بگیرد.
دلایل ریزش مو و آلوپسی آره آتا چیست؟
علاوه بر سن، ژن، سطح هورمون و دیگر عواملی که پیشتر ذکر شد عوامل مختلف دیگری وجود دارند که باعث ریزش مو خواهند شد. فقط مردان نیستند که از ریزش مو رنج میبرند. زنان نیز آن را تجربه میکنند. برای زنان، تیروئید کم کار یکی از عوامل موثر در ریزش مو است. یکی دیگر از دلایل ریزش مو، آلوپسی آره آتا است، یک بیماری پوستی خود ایمنی که باعث ریزش مو در پوست سر، صورت و گاهی اوقات سایر مناطق بدن خواهد شد. ریزش مو میتواند یکی از نشانههای آندروپوز، معادل یائسگی در مردان باشد.
در آندروپوز همانند زنان، هورمونهای مردانه به صورت ماهانه و حتی روزانه نوسان پیدا میکنند که همانند بانوان بر خلقوخو، احساسات، میل جنسی و روندهای بیولوژیکی آنها تاثیرگذار است. با افزایش سن، هورمونهای آقایان، به ویژه هورمون تستوسترون، کاهش مییابد که سبب خواهد شد تا در بعضی موارد ریزش مو اتفاق افتد و یا در بخشهایی از بدن مانند گوش مو رشد کند.
کاشت مو به روش HRT
به طور کلی در انواع روشهای کاشت مو جراح فولیکولها را از ناحیه متراکم مو مانند پشت سر خارج میکند. سپس آنها را به داخل شکافهای ریزی که در ناحیه آسیب دیده پوست سر هستند پیوند میزنند. در بین انواع روشهای کاشت مو، تنها و اولین روش استاندارد ترمیم مو در جهان، کاشت مو به روش HRT است. در این روش نیاز به بانک موی مشخصی از خود شخص نیست زیرا، به جای آن از الیاف مو استفاده خواهد شد که 100٪ شبیه به نوع و رنگ موی خود فرد است.
در جلسه اول، با توجه به رنگ مو، نوع مو، مدل مو و موارد دیگر، بانک مو برای شما انتخاب و فراهم خواهد شد. در اصل فولیکولهای مورد نیاز برای پیوند و ترمیم مو به صورت مصنوعی است. در این روش کاشت مو صورت نمیگیرد بلکه بر روی لایهای (گرافت) مشابه با پوست سر، الیافهای مو را که شبیه به نوع و رنگ مو شما انتخاب و از پیش تعیین شده بود، بر روی آن قرار میدهند و در نهایت این لایه را به قسمتهایی از سرتان که فاقد مو است نصب میکنند.
مزایا و معایب کاشت مو به روش HRT
همانند انواع روشهای کاشت مو، روش HRT هم دارای معایب و مزایای مخصوص به خود است که در زیر به آنها اشاره کردهایم.
مزایای کاشت مو به روش HRT
مزایای کاشت مو به روش HRT به شرح زیر است:
- نیاز به جراحی ندارد.
- نیاز به بانک موی خود فرد نیست.
- موهای ترمیم 100% طبیعی خواهند بود.
- به هیچگونه بی حسی موضعی نیاز نخواهید داشت.
- روشی مناسب برای افرادی که بانک موی کافی ندارند.
- زمان عمل کوتاه است و طی 1 جلسه صورت خواهد گرفت.
- لایه (گرافت) مصنوعی که در این روش استفاده میشود دوام زیادی دارد.
- کلیه لایهها (گرافت) قابلیت حالت دهی، شستشو و حتی رنگ زدن دارند.
- روش HRT در بین انواع روشهای کاشت مو فاقد عوارضی مانند: تورم، خونریزی و.. است.
- محدودیت فعالیت پس از ترمیم ندارد و فرد پس از ترمیم میتواند به امور روزانه خود بپردازد.
- امکان افزایش تراکم موهای کاشته شده بسیار زیاد است. در آینده میتوان تراکم مو را افزایش داد.
- افراد مبتلا به دیابت قابلیت استفاده از انواع روشهای کاشت مو را ندارند، تنها روش مناسب برای این افراد HRT است.
معایب کاشت مو به روش HRT
معایب کاشت مو به روش HRT به شرح زیر است:
- عمر و ماندگاری آن محدود است.
- موهای مصنوعی رشد نخواهند کرد.
- خارش پوست سر را ممکن است تجربه کنید.
- امکان بروز قرمزی و حساسیت پوستی وجود دارد.
- ممکن است سبب آسیب به موی طبیعی شما شود.
- به دلیل عدم وجود ریشه زنده، موها بسیار آسیب پذیرتر خواهند بود.
- چربی بیش از حد پوست سر میتواند سبب ریزش گرافتهای مصنوعی شود.
- امکان صدمه به پوست سر (امکان تجمع قارچ یا عفونت ) در مواردی مانند: تعریق یا چربی پوست سر وجود دارد.
- در بین انواع روشهای کاشت مو، این روش نیاز به ترمیم دورهای دارد. بنابراین، مجبور به پرداخت هزینه بیشتری خواهید شد.
تفاوت کاشت مو به روش HRT با روش FIT
تفاوت کاشت مو به روش HRT با روش FIT به شرح زیر است:
- روش HRT قطعیتر از روش FIT پاسخ میدهد. روش FIT تنها 5% جوابگو است.
- کاشت مو به روش FIT ممکن است نیاز به چندین جلسه داشته باشد، در صورتی که در روش HRT اینگونه نیست و سریعتر انجام میشود.
- ترمیم مو به روش HRT هیچ عارضهای ندارد اما روش FIT عوارضی مانند: جوش زدن در محل کاشت شده، نکروز، به جا ماندن خط اسکار و … تجربه خواهد شد.
- افرادی که از دیابت و فشار خون بالا رنج میبرند و پیوند مو را با روش FIT انجام میدهند، مشکلات جبران ناپذیری خواهند داشت اما در HRT اینگونه نیست. پس اگر به بیماریهایی مثل دیابت یا فشار خون مبتلا هستید بهتر است این روش را انتخاب کنید.
- یکی از مهمترین تفاوت بین این دو روش این است که در روش FIT موهای هر قسمت از سر مختص همان قسمت است، موهای پشت سر ضخیم و خوابشان به سمت پایین است و اگر بخواهیم از همین موها را برای جلوی سر استفاده کنیم چون این مو برای این قسمت از سر نیست مشکلاتی به همراه خواهد داشت. این مشکلات در ترمیم HRT رعایت شده است و شاهد چنین مواردی نخواهید بود.
هزینه کاشت مو به روش HRT در سال 1400
در بین انواع روشهای کاشت مو، هزینه این روش گرانتر است. بعد از کاشت هم موهای سر ریزش خواهند داشت. بنابراین، نیاز به ترمیم مجدد خواهد بود و این موضوع به نوبه خود باعث صرف هزینه بیشتر خواهد شد. هزینه کاشت در این روش به تراکم مو و تعداد گرفتهای استفاده شده بستگی دارد. موهایی که بلندتر باشند نسبت به موهای کوتاه هزینه کمتری دارند. رنگ مو، ضخامت و جنس مو نیز بر هزینه تاثیر دارد. عواملی از قبیل میزان تخصص جراح، اعتبار کلینیک هم بر روی هزینه بی تاثیر نخواهد بود.
مراقبت های لازم بعد از کاشت مو به روش HRT
پس از انجام کاشت مو به روش HRT ممکن است دوام مو کاهش پیدا کند، نباید هنگام شستشو فشار زیادی به مو وارد کنید زیرا، مو کشیده شده و کم دوام خواهد شد. اجازه دهید که موهایتان به روش طبیعی خشک شوند و کمتر از لوازمی مانند سشوار استفاده کنید. از سشوار کشیدن به صورت مداوم هم پرهیز کنید.
آیا به طور کلی انواع روشهای کاشت مو کارآمد هستند؟
کاشت مو به طور معمول موفقیت آمیزتر از محصولات بدون نسخه پزشک برای ترمیم مو است. اما حتما این عوامل را در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید:
- مانند موهای معمولی، موهای کاشته شده با گذشت زمان نازک خواهند شد.
- افرادی که فولیکولهای مو خفته دارند (کیسههای مو که در زیر پوست هستند اما دیگر مو از آنها رشد نمیکند) ممکن است پیوند کمتری داشته باشند.
- کاشت مو برای همه مفید و مناسب نیست. کاشت مو زمانی مناسبتر است که شما به دلیل آسیب دیدگی موهای خود را از دست داده باشید یا سرتان طاس شده باشد.
در انواع روشهای کاشت مو بیشتر پیوندها با موهای موجود خود شما انجام خواهد شد. افراد زیر قادر به کاشت مو نخواهند بود:
- زخم در پوست سر به دلیل جراحات دارند.
- افرادی که ریزش مو به دلیل شیمی درمانی یا سایر داروها را تجربه میکنند.
سخن پایانی
داشتن موی زیبا یکی از شرایط برخوردار شدن از چهرهی جذاب است. حدود یک سوم از مردم جهان دچار مشکل ریزش مو هستند. البته ریزش مو بین 50 تا 100 عدد در روز امری طبیعی است ولی بیش از این تعداد غیر طبیعی تلقی میشود. عوامل مختلفی بر روی ریزش مو تاثیر میگذارند از قبیل: ژنتیک، آلودگی، سن و غیره. بنابراین افراد عمدتا دست به انجام عملهای زیبایی و انواع روشهای کاشت مو خواهند زد.
انواع مختلفی از روشهای کاشت مو وجود دارند که فرد میتواند انتخاب کند، اما قبل از تصمیم به انجام هر یک از انواع روشهای کاشت مو، با پزشک یا جراح پیوند صحبت کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که حتما بیماریهای خود را در نظر گرفته و هنگام مشورت با جراح آنها را بیان کنید تا اطمینان لازم صورت بگیرد که آیا میتوانید پیوند مو انجام دهید یا خیر و یا اینکه کدام روش برای شما مناسبتر خواهد بود.
منابع: hrthair, medicalnewstoday
از بهترین روش های کاشت مو
توضیح کاملی بود
تشکر
به نظرتون این روش بهتر است یا کاشت مو به روش FIT